Home » Uncategorized » Duurzaam Cuijk 1-10 oktober 2017

Duurzaam Cuijk 1-10 oktober 2017

Duurzaam Cuijk 

De gemeente Cuijk bouwt aan een duurzamer Cuijk. Daarom heeft de gemeente iedereen uitgenodigd om iets te organiseren rondom het thema Duurzaamheid leven en gezondheid. Het 10 daagse evenement Duurzaam Cuijk start met een Duurzaam markt op 1 oktober in het centrum van Cuijk en eindigt op dinsdag 10 oktober op de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Er zullen activiteiten plaats vinden rondom duurzame energie, voedsel, bewegen en een gezondere leefomgeving en natuur.  Ook De Zoete Geest neemt deel aan dit evenement.

Rondleidingen Voedselbos + Eten uit Eigen tuin

Tijdens de 10 daagse zullen dagelijks (met uitzondering van 7 oktober) rondleidingen plaats vinden in het weiland van De Zoete Geest waar een voedselbos in de maak ligt. Iedereen is welkom deel te nemen. Voor kinderen zijn 2 speciale middagen georganiseerd.

Rondleidingen Voedselbos + Eten uit Eigen tuin (Bereiden en Eten soep) bij De Zoete Geest, De geest 4, 5439 NJ Linden.

Wellicht kennen mensen de prachtige stilte plek van het theetuincafé De Zoete Geest met het mooie uitzicht op de Kraaijenbergse plassen. Maar er valt meer te ontdekken. Sinds januari 2017 is het weiland achter het café een Voedselbos in wording. De komende jaren zal gewerkt worden om van het kale grasland een weelderige tuin te maken vol eetbare planten, struiken en bomen en verder is er een biologische moestuin. Duurzaamheid en natuurvriendelijk tuinieren volgens de principes van de permacultuur gaan zorgen voor een ecologisch systeem in balans waar de biodiversiteit volop aanwezig is. De eerste stappen zijn reeds gezet.
Tijdens Duurzaam Cuijk verzorgen we rondleidingen in het Voedselbos weiland, waarbij men kennis maakt met het begrip voedselbos/permacultuur/gezonde voeding/duurzaamheid/eten uit de natuur/welzijn in de natuur voor een gezonde lichaam en geest. De rondleiding en aansluitend bereiden en eten we soep uit eigen tuin duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. Speciaal op zondag en woensdag is er voor kinderen tekenmateriaal beschikbaar zodat zij een plant uit de tuin kunnen natekenen onder begeleiding van een docent beeldende vorming. Opgeven kan via 06 40174029. Kosten rondleiding + homemade soep met brood 7,50 per persoon.
Tijden:
Zondag 1 en 8 oktober Start 16.00 uur
Woensdag 4 oktober 2017: 15.00
Maandag 2, dinsdag 3, donderdag 5, vrijdag 6, maandag 9 en dinsdag 10 oktober 2017 Start 11.00
(Zaterdag 7 oktober geen deelname)