Het Zoete Geest Atelier

Vanaf 2020 opent Het Zoete Geest Atelier: 
Print Studio, Keramiek Atelier, Kunstgeschiedenis lezingen

Print Studio: o.a. Hoogdruk en Diepdruk
Zelf afdrukken maken, op de ouderwetse manier. Gewoon met de hand. Met inkt, een roller, een gum, linoleum of hout, gutsen, een pers en papier. Ken je het nog van vroeger, op de basisschool? Of van de stempels die je kunt kopen in de winkel? In de Print Studio op De Zoete Geest leer je hoe je ze zelf kunt maken, van je eigen ontwerp of tekening. 
Herinner je je nog, Hoe heerlijk je creatief bezig kon zijn, als kind. Uren kon knutselen, tekenen, experimenteren, ontdekken. Compleet opgaan in je werk. Weet je nog hoe fijn dat was? Wanneer ben je er mee opgehouden? Wanneer heb je jezelf wijs gemaakt dat jij niet creatief (genoeg) bent, niet kunt tekenen? Of heeft iemand anders dat ooit tegen je gezegd?

Bij de Print Studio op De Zoete Geest word je uitgedaagd weer te ontdekken wat je altijd al in je had. Want iedereen is van nature creatief. Leer weer te genieten van creatief bezig zijn, ga mee de natuur in om inspiratie uit te halen en ontdek hoe rustgevend het is. En niet alleen omdat het zo leuk is maar ook om dat het zo goed is om weer ongeremd te experimenteren en in de FLOW te werken. Daarom maken we tijdens de workshops gebruik van meerdere technieken door elkaar. Druktechnieken, tekentechnieken en werken we met verschillende verf materialen. 

Keramiek Atelier: 

Werken met klei, glazuren, stooktechnieken

Docenten: vakbekwame professionele kunstenaars, docenten beeldende vorming en kunstgeschiedenis docenten

 

 

 

 

 

Print Studio

                

Iedereen van 6 tot 100 jaar kan meedoen.