Bij De Zoete Geest kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak of een zalige lunch of een High Tea. Bij mooi weer geniet u in onze tuin van het prachtige uitzicht op de Kraaijenbergse plas en bij slecht weer kunt u plaats nemen in ons café of onze sfeervolle herbergzaal.

Even relaxen

Maak een afspraak via (Whatsapp 06 401 74 029) en kom heerlijk genieten op ons terras tijdens uw fietstocht of wandeling rondom de Kraaijenbergse plas.

Terras

Ons tuinterras, met een uniek uitzicht op de Kraaijenbergse plassen geeft u een vakantie gevoel pur sang. Proef onze heerlijk vers gemalen koffie, cappuccino of latte macchiato. Of kiest u liever voor een verse thee uit onze kruidentuin? Uiteraard serveren wij de lekkerste appeltaart met slagroom. Of heeft u meer zin in een lunch met biologisch soep van lokale biologische groenten of uit eigen moestuin. Onze keuken is vooral gericht op duurzaamheid waarbij we rekening houden met het milieu en het dieren welzijn. Onze gerechten zijn dan ook vooral vegetarisch en we streven ernaar om in de toekomst veganistische gerechten te serveren.
Bij ons kunt u genieten van de scharrelende kippetjes in de tuin, van de wilde koeien en paarden die van het ene weiland naar het andere lopen en de zeilboten op de plas. U kunt van de kaart bestellen; broodjes, borrelhapjes en overig lekkers. Wilt u met een groep komen lunchen, reserveer dan op zijn minst twee dagen van te voren. Voor een high tea kunt u tot één dag van te reserveren. Heeft u iets te vieren? U bent bij ons welkom voor zakelijke borrels en vergaderingen. Wilt u samen met uw vriendinnen en familie iets vieren, bijvoorbeeld een verjaardag of babyshower, bij De Zoete Geest geniet u volop. Dus heeft u iets te vieren, geef uw wensen aan ons door en wij zorgen voor een geslaagd samen zijn.

Zalen binnen

Wist u dat u ook tijdens regenachtige en koude dagen bij ons kunt komen genieten van het goede plattelandsleven. We beschikken over verschillende zalen in authentieke stijl. In onze prachtige Herberg zaal staat een lange tafel van vijf meter waar u heerlijk kunt tafelen met uw gezelschap, in de Tuinzaal boven kunt vergaderen of een (yoga) les volgen, en in de grote zaal kunt u met een groot gezelschap uw speciale gelegenheid vieren of gedenken.

Biodiversiteit

Op onze locatie ontwikkelen wij een voedselbostuin en tuinieren wij volgens de permacultuur principes om de biodiversiteit te verhogen en een weelderige tuin, vol bloemen te realiseren. In de periode van de Herfst tot en met de Lente verzorgen wij rondleidingen, workshops en lezingen over de permacultuur, de natuur en creativiteit. 

Water

De Zoete Geest vindt het belangrijk dat u bij ons de mogelijkheid heeft om een glaasje kraanwater te bestellen in plaats van water uit een fles. De productie, het transport en het verpakken van voorverpakt water is zeer belastend voor ons milieu. Wij bieden kraanwater tegen betaling van 0,50 cent per glas. De opbrengst van het water gaat aan het eind van het seizoen naar het ontwikkelen van educatieve projecten van De Toekomst Natuur, voor biodiversiteit, permacultuur en dierenwelzijn.   


Voor meer informatie neemt u contact op: 06 40174029
Voor onze openingstijden KLIK hier

 

Lunch / Brunch

Lunchen van de kaart ? Hiervoor hoeft u niet te reserveren. We serveren diverse broodjes met beleg, wraps, salades en soep.
Wilt u liever uitgebreid lunchen met vrienden en familie? Dan kunt u bij ons reserveren.
 Wij vragen u minstens twee dagen van te voren reserveren. 
We serveren heerlijke biologische en vegetarische streekproducten en huisgemaakte soep met biologische groenten van het seizoen, knapperig vers gebakken brood, roomboter, diverse kazen, jams en overheerlijke salades voor 18,50 euro per persoon, inclusief één kopje koffie, thee of sap. 

Extra's 
Wilt u extra  koffie, drankjes of bubbels bestellen, dat kan conform de prijzen op de menu kaart.  Heeft u speciale wensen, eventuele allergieën (met gluten, lactose, steenvruchten en zout-arm, kunnen wij rekening houden. Alleen bij een notenallergie kunnen wij niets garanderen helaas), zijn er dingen waar wij rekening mee moeten houden of wilt u langer blijven tafelen bijvoorbeeld omdat u iets te vieren heeft? Informeer naar de mogelijkheden en prijzen. 

Betalen

Bij ons kunt u bij ons contant of met pin betalen. Betalingen per pin tot 30,- euro is gratis, bij hogere bedragen vragen wij 0,30 cent per 10,- euro transactie kosten.   

High Tea

Traditionele Engelse High, Reserveer een dag van te voren
Eigenlijk is de High Tea, een van origine een Engelse traditie. Het wordt ook wel The Afternoon Tea wordt genoemd. Volgens de overlevering kreeg Anna Russell (3 september 1783 - 3 juli 1857), de zevende hertogin van Bedford tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereidt met een selectie van kleine zoete en hartige hapjes en diverse theesoorten. Het idee sloeg zo goed aan bij de bevolking dat voortaan alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur aan de Tea gingen. Deze traditie bestaat tot op de dag van vandaag nog.  

Een High Tea bij De Zoete Geest is inmiddels een begrip, elke dag vanaf 12.00 uur serveren een etagere vol lekkers. Reserveren kan één dag van te voren en u kunt zelf aangeven om hoe laat u wilt komen. De prijs is 22,50 euro per persoon voor de normale high tea en de High Tea Special kost 25,50 euro p.p. (speciale dagen, zoals o.a. moederdag, vaderdag, themadagen en feestdagen).

We serveren heerlijke zelfgemaakte zoete & hartige hapjes op een prachtig gedekte tafel met echt Engels servies. De High Tea bestaat uit drie gangen met bij elke gang een pot verse Engelse thee en o.a. vers gebakken scones geserveerd met jam en clotted cream, hartige quiches, taartjes en koekjes, typisch Engels snoepgoed, vingersandwich enzovoort. Wilt u graag koffie of bubbels bij uw High Tea, dan kunt u deze apart bestellen conform de prijzen op de menukaart. 

Betalen

Bij ons kunt u contant of met pin betalen. Betalingen per pin tot 30,- euro is gratis, bij hogere bedragen vragen wij 0,30 cent per 10,- euro transactie kosten.   

 

Reserveer telefonisch of via whatsapp: 06  40174029

 

 

 

 

Speciale Momenten

Onze locatie straalt rust en schoonheid uit. Het uitzicht op de plas, uniek. Ideaal voor al uw speciale momenten. Een verjaardag, een babyshower, een vrijgezellen feestje, een reünie, een vergadering, een afscheid, een huwelijk, een receptie, een ceremonie...noem maar op. 
Vertel ons uw wensen en wij regelen het. We werken samen met diverse cateraars, bloemisten, fotografen, videografen, stylisten enzovoort die uw feest tot een ware belevenis voor u en uw gasten maken. 

Vertel ons uw wensen en wij regelen het.

Bel voor een afspraak: 

Natascha

06 401 74 029

 

Koffie - Thee - Lunch - High Tea

Openingstijden

Openingstijden Theetuin

Juni - Juli - Augustus
Elke dag 11.00 - 18.00 uur

LET OP : VAN 19 TOT EN MET 20 augustus zijn wij gesloten.

September & Oktober

Ma t/m Zaterdag alleen op afspraak.  Zondagen geopend van 11.00-18.00 uur

November - December - Januari - Februari - Maart: 
Alleen op afspraak

April -  Mei: 
Ma t/m Vrijdag alleen op afspraak, Zat & Zond 11.00-18.00 uur

 

Wij zijn tevens geopend op Feestdagen, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag en schoolvakanties regio Zuid.
Op Koningdag zijn wij gesloten. 

06 40174029 


Reserveren? Bel 06 40174029