In de Theetuin kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak of een zalige lunch of een High Tea. En, mocht het weer tegen vallen, dan hebben we binnen de sfeervolle herbergzaal.

Even relaxen

Kom heerlijk genieten op ons terras tijdens uw fietstocht of wandeling rondom de Kraaijenbergse plas.

Ons tuinterras, met een uniek uitzicht op de Kraaijenbergse plassen geeft u een vakantie gevoel pur sang. Proef onze heerlijk vers gemalen koffie, cappuccino of latte macchiato. Of kiest u liever voor een verse thee uit onze kruidentuin? Uiteraard serveren wij de lekkerste appeltaart met slagroom. Of heeft u meer zin in een lunch met biologisch soep uit eigen moestuin. Geniet van de scharrelende kippetjes in de tuin en van de wilde koeien en paarden die van het ene weiland naar het andere lopen en de zeilboten op de plas. U kunt van de kaart bestellen; broodjes, borrelhapjes en overig lekkers. Of twee dagen van te voren reserveren als u met een groep komt voor lunch of high tea. Heeft u iets te vieren, geef uw wensen aan ons door en wij zorgen voor een geslaagd samen zijn. Wist u dat u ook tijdens regenachtige en koude dagen bij ons kunt komen genieten van het goede plattelandsleven in onze prachtige zaal 'De Herberg'. In de winter brand er gezellig de open haard.
Wij bieden onze bezoekers naast informatie over voedselbostuin, een heerlijk gezellig dagje uit. We verzorgen door het hele jaar heen vele arrangementen en partijen. Denk hierbij aan lunches, high tea's, borrels, vergaderingen; men kan hier zelfs trouwen!

In de lente en zomer zijn wij elke dag geopend. In de herfst en winter zijn wij op reservering geopend voor uw bijzondere gelegenheid. 
Voor meer informatie neemt u contact op: 06 40174029

 

Lunch / Brunch

Lunchen van de kaart ? Hiervoor hoeft u niet te reserveren. We hebben diverse broodjes, wraps en soep.
Wilt u liever uitgebreid lunchen met vrienden en familie? Dan kunt u bij ons reserveren.
 Wij vragen u minstens twee dagen van te voren reserveren. 
De lunch duurt 2,5 uur en we serveren heerlijke biologische streekproducten en huisgemaakte soep met groenten van het seizoen, knapperig vers gebakken brood, roomboter, diverse kazen, jams en overheerlijke salades voor 18,50 euro per persoon, inclusief één kopje koffie, thee of sap.

Heeft u speciale wensen, allergieën, zijn er dingen waar wij rekening mee moeten houden of wilt u langer blijven tafelen bijvoorbeeld omdat u iets te vieren heeft? Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

High Tea

Traditionele Engelse High, Reserveer vooraf
Eigenlijk is de High Tea, een van origine een Engelse traditie. Het wordt ook wel The Afternoon Tea wordt genoemd; een lichte maaltijd die tussen 15:00 en 17:00 uur wordt geserveerd. Volgens een overlevering kreeg Anna, de zevende hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereidt met een selectie van kleine zoete en hartige hapjes en diverse theesoorten. Het idee sloeg zo goed aan bij de bevolking dat voortaan alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur aan de Tea gingen. Deze traditie bestaat tot op de dag van vandaag nog.

Een High Tea bij De Zoete Geest is inmiddels een begrip.  Inschrijven kan tot 2 dagen van te voren en kost 24,50 euro per persoon. We serveren heerlijke zelfgemaakte zoete & hartige hapjes op een prachtig gedekte tafel met echt Engels servies. De High Tea bestaat uit drie gangen met bij elke gang een pot verse Engelse thee en o.a. vers gebakken scones geserveerd met jam en clotted cream, hartige quiches, taartjes en koekjes, typisch Engels snoepgoed, vingersandwich enzovoort.

 

 

 

 

Een uitgebreide traditionele Engelse High Tea Brunch voor 24,50 per persoon. 
Heeft u speciale wensen, zijn er dingen waar wij rekening mee moeten houden. Bel ons op 0640174029.

Wij vragen u minstens twee dagen van te voren reserveren op 06 40174029. 


 

Koffie - Thee - Lunch - High Tea

Openingstijden

 

17 April tot 1 Oktober
elke dag geopend van 11.00 - 18.00 uur

(overige dagen/avonden alleen geopend op afspraak voor groepen en 
op feestdagen).

Reserveren? Bel 06 40174029