In ons Tuincafé met Theetuin kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak of een zalige lunch. En, mocht het weer tegen vallen, dan hebben we binnen de sfeervolle herbergzaal.

Even relaxen

Kom heerlijk genieten tijdens uw fietstocht of wandeling bij De Zoete Geest. Ons tuinterras, met een uniek uitzicht op de Kraaijenbergse plassen geeft u een vakantie gevoel pur sang. Proef onze heerlijk Fleur De Café koffie , cappuccino of latte macchiato.  Of kiest u liever voor een verse thee uit onze kruidentuin? Uiteraard serveren wij de lekkerste appeltaart met slagroom. Heeft u liever zin in een lunch met biologisch soep uit eigen moestuin, terwijl u geniet van de scharrelende kippetjes in de tuin en de wilde koeien en paarden die achter in de tuin van het ene weiland naar het andere lopen. Wist u dat u ook tijdens regenachtige en koude dagen bij ons kunt komen genieten van 'N Goei leven in onze prachtige zaal 'De Herberg' met open haard? In de herfst en winter zijn wij op reservering geopend voor uw bijzondere gelegenheid.

 

Openingstijden

Van 1 mei tot 1 oktober:
Maandag:
Bij zonnig zomers weer geopend, bij slecht weer gesloten en alleen op afspraak geopend voor groepen.
Dinsdag: 11.00 -18.00 uur
Woensdag: 11.00-18.00 uur
Donderdag 11.00-18.00 uur
Vrijdag: Gesloten, Alleen op afspraak maar bij zonnig zomers weer toch open.
Zaterdag: Gesloten, Alleen op afspraak, tenzij het een prachtige zonnige dag is, toch geopend
Zondag 11.00-18.00 uur 
en op feestdagen.

Let op:
Wij zijn gesloten op 14 en 16 juli, 18 augustus en 4 september 2018. 
Reserveren? Bel 06 40174029

In het winterseizoen na 
15 oktober tot 15 april zijn wij alleen op afspraak voor groepen en bij bijzondere gelegenheden geopend.

Lunch / Brunch

Kom gezellig met vrienden en familie uitgebreid lunchen bij De Zoete geest.
Ook bij uw bijzondere gelegenheid bent u van harte welkom. De lunch duurt 2,5 uur en we serveren heerlijke biologische streekproducten en huisgemaakte soep met groenten van het seizoen, knapperig vers gebakken brood, roomboter, diverse kazen, jams en overheerlijke salades voor 17,50 euro per persoon.
Heeft u speciale wensen, allergieën, zijn er dingen waar wij rekening mee moeten houden of wilt u langer blijven tafelen bijvoorbeeld omdat u iets te vieren heeft? Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.
Wij vragen u minstens twee dagen van te voren reserveren. 

 

High Tea - Healthy High Tea

Nieuw: High Tea Plankje
Zin in lekkers bij de thee? Reserveer dan twee dagen van te voren een High Tea Plankje met lekkere kleine hartige en zoete gerechtjes voor 14,50 euro per persoon.

Een keer per maand organiseren wij Traditionele Engelse High Tea Brunch. Reserveer vooraf
Eigenlijk is de High Tea, een van origine een Engelse traditie. Het wordt ook wel The Afternoon Tea wordt genoemd; een lichte maaltijd die tussen 15:00 en 17:00 uur wordt geserveerd. Volgens een overlevering kreeg Anna, de zevende hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereidt met een selectie van kleine zoete en hartige hapjes en diverse theesoorten. Het idee sloeg zo goed aan bij de bevolking dat voortaan alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur aan de Tea gingen. Deze traditie bestaat tot op de dag van vandaag nog.

Een High Tea bij De Zoete Geest is inmiddels een begrip. Wij organiseren 1 x per maand een High Tea Brunch waar u zich voor kunt inschrijven. Hou de agenda in de gaten voor de eerst volgende data. Inschrijven kan tot 2 dagen van te voren en kost 25,50 euro per persoon. We serveren heerlijke zelfgemaakte zoete & hartige hapjes op een prachtig gedekte tafel met echt Engels servies. De High Tea bestaat uit drie gangen met bij elke gang een pot verse Engelse thee en o.a. vers gebakken scones geserveerd met jam en clotted cream, hartige quiches, taartjes en koekjes, typisch Engels snoepgoed, vingersandwich enzovoort.

 

 

 

Wij organiseren 1 x per maand een uitgebreide traditionele Engelse High Tea Brunch voor 25,50 per persoon. Kijk in de agenda voor de volgende data.
Heeft u speciale wensen, zijn er dingen waar wij rekening mee moeten houden. Bel ons op 0640174029.

Wij vragen u minstens twee dagen van te voren reserveren op 06 40174029. 


 

Koffie - Thee - Lunch - High Tea