Bij De Zoete Geest kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak of een zalige lunch of een High Tea. Bij mooi weer geniet u in onze tuin van het prachtige uitzicht op de Kraaijenbergse plas en bij slecht weer kunt u plaats nemen in ons café of onze sfeervolle herbergzaal.

Even relaxen

Maak een afspraak via (Whatsapp 06 401 74 029) en kom heerlijk genieten op ons terras tijdens uw fietstocht of wandeling rondom de Kraaijenbergse plas.

Terras

Ons tuinterras, met een uniek uitzicht op de Kraaijenbergse plassen geeft u een vakantie gevoel pur sang. Proef onze heerlijk vers gemalen koffie, cappuccino of latte macchiato. Of kiest u liever voor een verse thee uit onze kruidentuin? Uiteraard serveren wij de lekkerste appeltaart met slagroom. Of heeft u meer zin in een lunch met biologisch soep van lokale biologische groenten of uit eigen moestuin. Onze keuken is vooral gericht op duurzaamheid waarbij we rekening houden met het milieu en het dieren welzijn. Onze gerechten zijn dan ook vooral vegetarisch en we streven ernaar om in de toekomst veganistische gerechten te serveren.
Bij ons kunt u genieten van de scharrelende kippetjes in de tuin, van de wilde koeien en paarden die van het ene weiland naar het andere lopen en de zeilboten op de plas. U kunt van de kaart bestellen; broodjes, borrelhapjes en overig lekkers. Wilt u met een groep komen lunchen, reserveer dan op zijn minst twee dagen van te voren. Voor een high tea kunt u tot één dag van te reserveren. Heeft u iets te vieren? U bent bij ons welkom voor zakelijke borrels en vergaderingen. Wilt u samen met uw vriendinnen en familie iets vieren, bijvoorbeeld een verjaardag of babyshower, bij De Zoete Geest geniet u volop. Dus heeft u iets te vieren, geef uw wensen aan ons door en wij zorgen voor een geslaagd samen zijn.

Zalen binnen

Wist u dat u ook tijdens regenachtige en koude dagen bij ons kunt komen genieten van het goede plattelandsleven. We beschikken over verschillende zalen in authentieke stijl. In onze prachtige Herberg zaal staat een lange tafel van vijf meter waar u heerlijk kunt tafelen met uw gezelschap, in de Tuinzaal boven kunt vergaderen of een (yoga) les volgen, en in de grote zaal kunt u met een groot gezelschap uw speciale gelegenheid vieren of gedenken.

Biodiversiteit

Op onze locatie ontwikkelen wij een voedselbostuin en tuinieren wij volgens de permacultuur principes om de biodiversiteit te verhogen en een weelderige tuin, vol bloemen te realiseren. In de periode van de Herfst tot en met de Lente verzorgen wij rondleidingen, workshops en lezingen over de permacultuur, de natuur en creativiteit. 

Water

De Zoete Geest vindt het belangrijk dat u bij ons de mogelijkheid heeft om een glaasje kraanwater te bestellen in plaats van water uit een fles. De productie, het transport en het verpakken van voorverpakt water is zeer belastend voor ons milieu. Wij bieden kraanwater tegen betaling van 0,50 cent per glas. De opbrengst van het water gaat aan het eind van het seizoen naar het ontwikkelen van educatieve projecten van De Toekomst Natuur, voor biodiversiteit, permacultuur en dierenwelzijn.   


Voor meer informatie neemt u contact op: 06 40174029
Voor onze openingstijden KLIK hier

 

Lunch / Brunch

Bij De Zoete Geest  kunt u heerlijk lunchen van de kaart of kiezen voor een uitgebreide lunch samen met vrienden of familie.   We serveren diverse broodjes met beleg, wraps, salades en soep. Wij vragen u vooraf te reserveren.

We reserveren 2,5 uur tijd voor u en serveren heerlijke biologische en vegetarische streekproducten en huisgemaakte soep met biologische groenten van het seizoen, knapperig vers gebakken brood, roomboter, diverse kazen, jams en overheerlijke salades, thee en jus d'orange voor 18,50 euro per persoon.

Extra's
Wilt u  koffie, drankjes of bubbels bestellen, dat kan conform de prijzen op de menu kaart.
Heeft u speciale wensen, eventuele allergieën (met gluten, lactose, steenvruchten en zout-arm, geef het aan ons door zodat wij er rekening mee kunnen houden. U betaalt slechts 2,50 euro extra op de prijs van de lunch. Met een notenallergie kunnen wij helaas geen rekening houden.

Wilt u langer blijven tafelen bijvoorbeeld omdat u iets te vieren heeft? Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Betalen

Wij vragen u contant af te rekenen.

 

 

High Tea

Traditionele Engelse High, Reserveer een dag van te voren
Eigenlijk is de High Tea, een van origine een Engelse traditie. Het wordt ook wel The Afternoon Tea wordt genoemd. Volgens de overlevering kreeg Anna Russell (3 september 1783 - 3 juli 1857), de zevende hertogin van Bedford tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereidt met een selectie van kleine zoete en hartige hapjes en diverse theesoorten. Het idee sloeg zo goed aan bij de bevolking dat voortaan alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur aan de Tea gingen. Deze traditie bestaat tot op de dag van vandaag nog.  

Een High Tea bij De Zoete Geest is inmiddels een begrip, elke dag vanaf 12.00 uur serveren een etagere vol lekkers. Reserveren kan één dag van te voren en u kunt zelf aangeven om hoe laat u wilt komen. Wij reserveren 2,5 uur voor u. De prijs is 22,50 euro per persoon voor de normale High Tea en de High Tea Special (tijdens feestdagen, moederdag, vaderdag, valentijnsdag)  25,50 euro p.p. Uiteraard kunnen wij rekening houden met speciale dieet wensen, zoals glutenvrij, lactose vrij, zoutarm en vegan. U betaalt slechts 2,50 euro meer prijs voor de high tea.  

We serveren heerlijke zelfgemaakte zoete & hartige hapjes op een prachtig gedekte tafel met echt Engels servies. De High Tea bestaat uit drie gangen met bij elke gang een pot verse Engelse thee en o.a. vers gebakken scones geserveerd met jam en clotted cream, hartige quiches, taartjes en koekjes, typisch Engels snoepgoed, vingersandwich enzovoort. Wilt u graag koffie of bubbels bij uw High Tea, dan kunt u deze apart bestellen conform de prijzen op de menukaart. 

Betalen  

Wij willen u vragen contant af te rekenen.

 

Reserveren doet u telefonisch of via whatsapp: 06  40174029

 

 

 

 

Speciale Momenten

Onze locatie straalt rust en schoonheid uit. Het uitzicht op de plas, uniek. Ideaal voor al uw speciale momenten. Een verjaardag, een babyshower, een vrijgezellen feestje, een reünie, een vergadering, een afscheid, een huwelijk, een receptie, een ceremonie...noem maar op. 
Vertel ons uw wensen en wij regelen het. We werken samen met diverse cateraars, bloemisten, fotografen, videografen, stylisten enzovoort die uw feest tot een ware belevenis voor u en uw gasten maken. 

Vertel ons uw wensen en wij regelen het.

Bel voor een afspraak: 

Natascha

06 401 74 029

 

Koffie - Thee - Lunch - High Tea

Openingstijden

Openingstijden Theetuin

Het gehele jaar op afspraak geopend

Mei - Juni - Juli - Augustus
woensdag t/m zondag 11.00-18.00 uur
(10, 15, 29 en 30 mei 2020 gesloten)

(26 juni 2020 gesloten)

Wij zijn tevens geopend op Feestdagen, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag en schoolvakanties regio Zuid.
Op Koningsdag zijn wij gesloten.

06 40174029


Reserveren? Bel 06 40174029