» » Doe Mee Met Natuurwerk Dag 3 November 2018

Doe Mee Met Natuurwerk Dag 3 November 2018

Doe ook mee aan de grootste groene vrijwilligersdag van Nederland!
Natuurwerkdag: zaterdag 3 november op ruim 45 locaties in Brabant.

Samen buiten aan de slag
Dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen: zagen, snoeien en meer.

Natuur en landschap kunnen niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. De Zoete Geest maakt van haar weiland een tuin vol biodiversiteit en creëert er sinds 2017 een voedselbos volgens de permacultuur methode. Op de erfscheiding is een MAASHAAG aangeplant. Dit is een enorme rijkdom voor de Brabantse Natuur. Uiteraard kunnen Natascha en Corné dit niet allemaal zelf en de hulp van vrijwilligers is van harte welkom.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een (halve) dag aan de slag te gaan? Kijk dan op natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.
In Linden wordt door De Zoete Geest een activiteit georganiseerd. We gaan in de Voedselweide aanplanten. En iedereen mag meedoen!
We starten om 10.00 uur vanaf theetuin De Zoete Geest, De Geest 4 Linden.

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij
LandschappenNL organiseert landelijk de Natuurwerkdag. In Brabant wordt de dag door Brabants Landschap georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale vrijwilligersgroepen en IVN-afdelingen. Daarnaast doen diverse landgoedeigenaren, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland mee.

Laat een Reactie Achter