Home » Tuincafé » High Tea Zoete Geest

High Tea Zoete Geest

Geplaatst in: Tuincafé 1

hightea ZoeteGeest.nl 3 web     

De originele High Tea stamt uit Victoriaanse tijd, rond 1840. Wat begon als een lichte verfrissing tussen lunch en diner, werd als snel een hele ‘serieuze’ aangelegenheid. In de serre of in de ‘drawing room’ schonk de gastvrouw thee en serveerde daarbij in drie gangen Darjeeling thee en lekkers. Bij de 1e gang kreeg men sandwiches en hartige hapjes, bij de 2e gang scones met jam en room en bij de 3e gang verschillende zoetigheden, zoals taartjes, brownies, pastries en bonbons of petit fours. De High Tea werd een al snel een luxe sociale happening en was niet meer weg te denken uit het sociale leven.

Tegenwoordig is een High Tea de ideale gelegenheid om op bijzondere wijze iets speciaals te vieren samen met familie of vrienden en vriendinnen.

De stijlvolle inrichting en warme sfeer van DE ZOETE GEEST leent zich enorm voor een high tea party (4 tot 25 personen). Ervaar de unieke beleving van uw receptie, bruiloft, verjaardag, baby-shower of andere speciale ontvangst in de bijzondere ambiance van onze theetuin, de TUINZAAL en/of de TUIN.

Aansluitend op een High Tea kunt u een creatieve workshop volgen.

 

High tea Zoete Geest.nl 2 web

 

Wij maken voor u een keuze uit een heerlijke variëteit aan lekkers

DIVERSE THEESOORTEN
CHOCOLATE BROWNIES
APPLE CRUMBLE
DEVONSHIRE SCONES
CLOTTED CREAM & MARMELADE
QUICHES of AMUSE
BELEGDE SANDWICHES
ZALM EN PATÉ
FRISSE GEMENGDE SALADE
OLIJVEN

PRIJS PER PERSOON: € 18,50 en voor kids tot 12 jaar € 12,95
Reserveren? Graag twee dagen van te voren telefonisch reserveren 06 40 174 029

 

Met workshop?
Een creatieve ART JOURNALING workshop duurt ongeveer anderhalf uur. U gaat aan de slag met diverse gemengde technieken en materialen zoals aquarel verf, potloden, stempels enzovoort. Of liever een MEDITATIE workshop van anderhalf uur? Een Stiltewandeling? Vraag naar de mogelijkheden.

Speciale gelegenheden:
Op feestdagen, zoals Kerstmis, Pasen en Moederdag organiseren wij een Luxe High Tea Brunch voor onze gasten € 24,95 p.p. Ook hiervoor dient u twee dagen van te voren telefonisch te reserveren.

 

  1. Nien
    | Beantwoorden

    Leuk om de geschiedenis achter de high tea te lezen. In India heb je volgens mij ook ‘prasad’ een soort schenkoffer, dat altijd een zoetigheid is. Zo zie je maar: zoet wordt beschouwd als iets bijzonders, iets heiligs zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *