» » Goei Leven Beleven Festival Agenda

Goei Leven Beleven Festival Agenda

Agenda Vrijdag 28 Juni 2019

Lezing: Natuur is Normaal  14.00 - 15.30 uur

Trudy Maassen, onderzoeksjournalist en amateur bioloog verzorgd op vrijdag 28 juni 2019 om 14.00 uur de boeiende lezing: ‘NATUUR IS NORMAAL’ . Zij herinnert haar publiek eraan hoe belangrijk de natuur voor ons allemaal is en toont prachtige beelden van natuur zoals wij die al haast vergeten zijn.

Heden ten dage zijn we ook veel van onze eigen 'natuur' vergeten. Dat is jammer vindt Maassen. Bomen worden gekapt en velden vol gif gespoten. Het is tijd voor een ommekeer. Bomen en planten vormen namelijk de basis van het leven en het welzijn van dieren en mensen. Vroeger kende men nog de werking van de geneeskrachtige kruiden en waar deze planten te vinden waren. Nu is dat nog slechts voor een enkeling weggelegd.
Gelukkig beseffen steeds meer mensen het belang van biodiversiteit voor het welzijn van mens en dier. Zo zijn permacultuur, voedselbossen en biologische moestuinen in zwang, komen mistoestanden als Monsanto en de bioindustrie aan het licht en willen mensen weer echt voedsel op hun bord. We zijn er nog niet, maar deze lezing inspireert je in ieder geval om bij te dragen aan een fijner en natuurlijker leven.

Na de lezing kunt u een wandeling maken in het voedselbos van De Zoete Geest en iets te weten komen over de principes van permacultuur.
Datum: vrijdag 28 juni 2019
Aanvang lezing: 14.00 (Inloop half uur van te voren)
Einde lezing: 15.30 uur
Aanmelden via telefoonnummer: 06 40174029

Laat een Reactie Achter