Home » Yoga » Even Voorstellen: Onze Yoga Docent Lisethe

Even Voorstellen: Onze Yoga Docent Lisethe

Geplaatst in: Yoga 0

Lisethe Janssen stelt zich voor

Wat een geluk dat ik yogalessen kan geven op deze prachtige locatie, in de mooie meditatieruimte van de Zoete Geest. Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben moeder van 2 prachtige puberzoons en heb jarenlang in de hulpverlening gewerkt. 

In 1991 volgde ik mijn eerste yogales -en daarna nog velen- bij het sportcentrum van de Universiteit in Nijmegen. Yoga werd toen nog als zweverig gezien en er was niet veel animo voor. Ik vond het heerlijk om op deze manier met mijn lichaam bezig te zijn naast mijn studie Orthopedagogiek. Even uit mijn hoofd en met mijn aandacht bij mijn lichaam en de adem. Na mijn studie verhuisde ik naar Flevoland en vond ik daar yogadocenten waar bij ik op les ging. Ik verdiepte me steeds meer in de achtergronden van yoga en maakte in 1996 de overstap naar de Raja yogadocente opleiding in Nieuwegein. Na een boeiende eindpresentatie in 1999 ben ik in Biddinghuizen yogales gaan geven. Sinds kort ben ik bezig mijn eigen bedrijf op te bouwen met Yoga én Coaching. Met mijn 51 jaar kan ik zeggen dat ik een kleurrijk leven heb geleid, dat absoluut niet saai was. Mijn enthousiasme, leergierigheid en impulsiviteit hebben me op vele plekken gebracht en me een rijkdom aan ervaringen gegeven. En yoga heeft voor mij mijn innerlijke wereld verrijkt, toegang gegeven tot mijn fijngevoeligheid en mijn rust.

Er is veel veranderd in yogaland. De laatste 10-15 jaar is er een explosie aan yogavormen en yogadocenten. Toen ik begon met het volgen van yogalessen werd er hoofdzakelijk Hatha yogales gegeven. Tegenwoordig zijn er zoveel yogastijlen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn kijk hierop is: Er zijn zoveel yogavormen als dat er docenten zijn. Elke docent geeft zijn eigen accent en kleur aan de lessen en wat hij/zij uitdraagt. En dat mag bij yoga; yoga is niet dogmatisch. Yoga heeft wel een essentie en dat is in mijn eigen simpele woorden gezegd: 'Ontdekken wie jij in wezen bent. Het is de weg naar binnen'.

The moment that you find yourself is in the now

your body is not thinking about tomorrow

 

Tegenwoordig is yoga gelukkig helemaal ingeburgerd en staat niemand meer raar te kijken als je zegt dat je aan yoga doet. Daar ben ik blij mee, want hierdoor ervaren steeds meer mensen hoe fijn het is om yogalessen te volgen. Wat een weldaad het is voor jouw lichaam en hoe fijn het is om even alleen met jezelf bezig te zijn. Eigenlijk kan je yoga niet uitleggen en heeft iedereen er eigen unieke ervaringen bij. Daarom stop ik hier mijn verhaal en mocht je merken dat er een stemmetje, een verlangen of nieuwsgierigheid in jou is gewekt dan ben je van harte welkom om een les te komen volgen.

Maandagavond:

19:15 – 20:15 Transformatieve yoga

20:30 – 21:30 Yoga Nidra

Donderdagavond:

19:15 – 20:15 Transformatieve yoga

20:30 – 21:30 Easy flow yoga

Zondagochtend: (vanaf 7 januari 2018)

9:00 – 11:00 Transformatieve yoga

 

*Transformatieve yoga: Actieve, fysieke oefeningen met aandacht voor de opbouw van de houdingen, wervelkolom en adem. Eindigen met een ontspanning van 10-15 minuten.

*Yoga Nidra: Een half uur milde oefeningen met adem en een half uur ontspanning met mijn begeleidende stem. : Milde oefeningen met adem, gericht op het doorstromen van de energie en 10-15 minuten ontspanning.

Je kunt kennismaken met een yogales voor 5 euro. Laat je me even weten als je wilt komen? Dat kan via de e-mail: Lisethe of telefonisch 0638157026.

Voor meer informatie kun je ook kijken op www.yogabron.nl