2. In to the Wild Mindful Creative
Een stilte wandeling en het creatieve proces in ons voedselbos
We ontvangen jullie met koffie / thee en na een korte uitleg over het principe van permacultuur, mindfulness en creativiteit.
Daarna gaan we de tuin in. We ruiken, proeven en bekijken de planten en bloemen in de tuin. We plukken verse kruiden uit de tuin voor een verse potje thee en ieder kiest een bloem of plant uit waar we creatief mee aan de slag gaan in de tuin of op het atelier.
Deze training leert je out of the box denken, je eigen kaders te doorbreken en de schoonheid van de natuur en de stilte in jezelf te ontdekken. Naast het door breken van creatieve blokkades, botanische inspiratie en gerichte aandacht (focus) in een ontspannen staat leert werken.

3. In het Atelier

We nemen je mee naar de wereld van creativiteit, kunst en natuur in ons atelier. Het atelier is als een laboratorium. Hier wordt nieuwsgierig onderzocht, creativiteit gestimuleerd en ontdekkingen gedaan. Inzichten verkregen, keuzes gemaakt en de kennis verrijkt.
Mocht je creatieve blokkades hebben of ervaren, middels coaching leren we jou deze te doorbreken.
We leren je met andere ogen te kijken, buiten je eigen kaders je blik te verruimen, innerlijke rust te ontdekken en flow te ervaren. Flow is de natuurlijk staat van zijn waarin je totaal op gaat in je bezigheid, helemaal in het hier en nu bent.
Tijdens het creatieve proces werken we met verschillende materialen en gebruiken de technieken van de mindfulness. Botanisch Tekenen, Aquarel, Diverse druktechnieken: lino, ets, houtsnede.

4. Kunstgeschiedenis.