De Zoete Geest is een landelijk gelegen paradijs met o.a. een Theetuin met uitkijk op de Kraaijenbergse plassen te Linden.

Geniet van de rust en de stilte onder het genot van heerlijk kopje koffie of thee met gebak of een lunch met streekgerechten. Bij ons bent u van harte welkom!

De Zoete Geest is een heerlijke plek in het prachtige Brabantse landschap waar rust en natuur samenkomen. De oude boerderij uit 1859 is in ere hersteld en bevat diverse sfeervolle zalen voor vergaderen, vieren en workshops. Het oude bakhuis is omgetoverd tot een ouderwets gezellig café met theetuin. Van hieruit heeft u direct uitzicht op de Kraaijenbergse plassen. Als daar de (zeil)bootjes op varen waant u zich gegarandeerd op vakantie in het buitenland. Kom genieten in onze theetuin.Wij serveren allerhande huisgemaakte lekkernijen van streekproducten (gebak, soep, lunch en high tea). En mocht het weer tegenvallen, dan is dat geen enkel probleem. De herbergzaal biedt genoeg ruimte om ontspannen te vertoeven of iets te vieren. 

Op dit moment werken we hard aan het realiseren van een mooie groepsaccommodatie zodat binnenkort onze gasten kunnen blijven overnachten. De landelijke omgeving biedt volop recreatieve mogelijkheden zoals zeilen, wandelen en fietsen. Vestigingsstad Grave ligt op 4,5 kilometer afstand, Cuijk op 5 kilometer en Nijmegen op 15 kilometer. 

Sinds juli 2018 is De Zoete Geest een officiële trouwlocatie in de gemeente Cuijk. Daarnaast organiseren wij activiteiten die erop gericht zijn het bewust-zijn en het welzijn te vergroten. Dat doen we middels Yoga, Mindfulness, Creativiteit, Duurzaam & Ecologisch Tuinieren (permacultuur) en Gezonde Leefstijl en Vegetarische Kook workshops. De tuin van De Zoete Geest bevat een biologische moes,- en kruidentuin, een permacultuur voedselbos in wording en bijenkassen.

 

Kom onthaasten en herbronnen, stap uit de rat race van alle dag en geniet!

Vanaf het voorjaar 2019: slapen onder de sterren, overnachten in de pipowagen en vanaf 2019 arrangementen met overnachten, workshops en puur eten voor groepsretraites, yoga weekenden, zakelijke meetings enzovoort in de heerlijke kamers van de boerderij.

Wij heten u van harte welkom,

Corné en Natascha

x

Openingstijden

Onze bijzondere Theetuin café geopend: 

17 April tot en met 15 Oktober
elke dag van 11.00 - 18.00 UUR 
 
Van 15 Oktober tot en met 15 april zijn wij alleen geopend op
afspraak voor groepen, bij bijzondere gelegenheden of speciale evenementen. 

 
Voor een high tea, groepslunch of een groepsbezoek dient u twee dagen van te voren te reserveren
Heeft u iets te vieren, wilt u hier trouwen, een familie bijeenkomst houden, vergaderen? Bel dan gerust voor de mogelijkheden. 

Wilt u zeker weten of we open zijn of wilt u reserveren, bel dan 06 40 174 029

 

Wij aan onze voedselweide en biologische moestuin op basis van permacultuur.
Wilt u als vrijwilliger meewerken in de tuin dan bent u van harte welkom!

 

Aktiviteiten, Trainingen en Workshops worden gegeven door
Kathelijn van Dongen (Health Coach): Natuurlijk Bij Kaat
Megcheline Henselmans (Creatief):     Encaustic
Karin Cristofoli (Mindfulness, ACT, Coach):     Gericht-Op-Aandacht
Lisethe Jansen (Yoga / Meditatie / Coaching): Yoga Bron
Corné Henselmans (Duurzaamheid / Robotica): Acotech 
Natascha van der Linden ( Docent Beeldende Vorming / MindBodySoulHealth Trainer ) Natascha van der Linden

Aanmelden kan als volgt: Telefonisch 06 40 174 029 of per mail Natascha - e-mail Zoetegeest

Zoete Geest Weiland / Voedselbos

In het voorjaar 2017 zijn de eerste stappen gezet om van het kale weiland een prachtige voedselbos te maken. De komende jaren werken we eraan om er een waar paradijs van te maken met alleen maar eetbare bomen, struiken, planten, kruiden en bloemen. Een plek waar de biodiversiteit en de ecologische balans herstelt is. We werken volgens de principes van de permacultuur. Permacultuur is een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. 
Een plek waar mens, dier en natuur elkaar in harmonie kan ontmoeten. Een plek om tot rust te komen, om de verbinding met jezelf te herstellen. Om met de handen in de aarde te wroeten. en de harmonie met de natuur te ervaren. Maar vooral ook om te verbinden met elkaar. Samen werken en te genieten, iets tot stand te brengen (biologische moestuin) en het wonder van de natuur te ervaren. Om samen te oogsten en eten te koken en vooral ook te nuttigen.

Enthousiast geworden? Wij zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de natuur een warm hart toe dragen en genieten van het wonder van de natuur. Mensen die de principes van permacultuur willen ontdekken, blij worden van de biologische moestuin, de kikkerpoel, een insecten hotel, een labyrinth en de diverse stilteplekjes die we gaan aanleggen.

Heeft u belangstelling? Neem telefonisch contact met ons op: 06 40 174 029 of mail Natascha - e-mail Zoetegeest

De Zoete Geest is mede mogelijk gemaakt door www.acotech.nl