De Zoete Geest is een landelijk gelegen Paradijs met Theetuin en Voedselbos aan de Kraaijenbergse plassen te Linden.

Geniet van de rust en de stilte onder het genot van heerlijk kopje koffie of thee met gebak of een lunch met streekgerechten. Bij ons bent u van harte welkom!

De Zoete Geest is een prachtige boerderij uit 1858 met sfeervolle zalen, een yogazaal,  vergaderruimten, een gezellige herbergzaal en het oude bakhuis met heerlijk terras met direct uitzicht op de Kraaijenbergse plassen (theetuin). De landelijke omgeving biedt volop rust en stilteen  leent zich uitstekend voor mooie wandel,- en fietstochten. Het weiland behorende bij de boerderij is een permacultuur voedselbos in wording en bevat het achtvoedige pad van Patanjali (uit de yoga traditie), een biologische moes,- en kruidentuin, bijenkassen, een open circel in het midden met prieel en binnenkort een labyrinth. Het is hier een waar paradijs. 

Onze tuin en de zalen bieden plaats voor het vieren van bijzondere gelegenheden, vergaderen en trainingen. Sinds juli 2018 is De Zoete Geest een officiële trouwlocatie in de gemeente Cuijk. Daarnaast organiseren wij activiteiten die erop gericht zijn het bewust-zijn en het welzijn te vergroten. Dat doen we middels Yoga, Mindfulness, Creativiteit, Duurzaam & Ecologisch Tuinieren (permacultuur) en Gezonde Leefstijl en Vegetarische Kook workshops. 

Kom onthaasten en herbronnen, stap uit de rat race van alle dag en geniet!

Vanaf het voorjaar 2019: slapen onder de sterren, overnachten in de pipowagen en vanaf 2019 arrangementen met overnachten, workshops en puur eten voor groepsretraites, yoga weekenden, zakelijke meetings enzovoort in de heerlijke kamers van de boerderij.

Wij heten u van harte welkom,

Corné en Natascha

x

Openingstijden

Onze bijzondere Theetuin café geopend: 

Van half Oktober tot en met eind Maart zijn wij alleen geopend op
afspraak voor groepen, bij bijzondere gelegenheden of speciale evenementen. 

April tot en met September
elke dag van 11.00 - 18.00 UUR 
 

 Vanaf half oktober kunt u bij ons op afspraak komen borrelen, high tea en eten middels reservering.
Voor een groepslunch of een groepsbezoek dient u twee dagen van te voren te reserveren
Heeft u iets te vieren, wilt u hier trouwen, een familie bijeenkomst houden, vergaderen? Bel dan gerust voor de mogelijkheden. 

Wilt u zeker weten of we open zijn of wilt u reserveren, bel dan 06 40 174 029

Tuinwerkdagen:

Iedere maandagochtend werken wij aan onze voedselweide en biologische moestuin op basis van permacultuur.
Wilt u als vrijwilliger meewerken in de tuin dan bent u van harte welkom!

 

Aktiviteiten, Trainingen en Workshops worden gegeven door
Kathelijn van Dongen (Health Coach): Natuurlijk Bij Kaat
Megcheline Henselmans (Creatief):     Encaustic
Karin Cristofoli (Mindfulness, ACT, Coach):     Gericht-Op-Aandacht
Lisethe Jansen (Yoga / Meditatie / Coaching): Yoga Bron
Corné Henselmans (Duurzaamheid / Robotica): Acotech 
Natascha van der Linden ( Docent Beeldende Vorming / MindBodySoulHealth Trainer ) Natascha van der Linden

Aanmelden kan als volgt: Telefonisch 06 40 174 029 of per mail Natascha - e-mail Zoetegeest

Zoete Geest Weiland / Voedselbos

In het voorjaar 2017 zijn de eerste stappen gezet om van het kale weiland een prachtige voedselbos te maken. De komende jaren werken we eraan om er een waar paradijs van te maken met alleen maar eetbare bomen, struiken, planten, kruiden en bloemen. Een plek waar de biodiversiteit en de ecologische balans herstelt is. We werken volgens de principes van de permacultuur. Permacultuur is een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. 
Een plek waar mens, dier en natuur elkaar in harmonie kan ontmoeten. Een plek om tot rust te komen, om de verbinding met jezelf te herstellen. Om met de handen in de aarde te wroeten. en de harmonie met de natuur te ervaren. Maar vooral ook om te verbinden met elkaar. Samen werken en te genieten, iets tot stand te brengen (biologische moestuin) en het wonder van de natuur te ervaren. Om samen te oogsten en eten te koken en vooral ook te nuttigen.

Enthousiast geworden? Wij zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de natuur een warm hart toe dragen en genieten van het wonder van de natuur. Mensen die de principes van permacultuur willen ontdekken, blij worden van de biologische moestuin, de kikkerpoel, een insecten hotel, een labyrinth en de diverse stilteplekjes die we gaan aanleggen.

Heeft u belangstelling? Neem telefonisch contact met ons op: 06 40 174 029 of mail Natascha - e-mail Zoetegeest

De Zoete Geest is mede mogelijk gemaakt door www.acotech.nl